
Efet
sefkili çöreğime ne zamandır yapacaktım bunu. Neyse gene yaparım ben. :)
Malzema alınacaaak, al!
1 yımırta akı
1 fincan yogırt
yarım paket toz maya
1 dutam duz
1 fincan sıvı yağ
alabileceği kadar un (bu ünlü meme ucu kıvamı oluyor :D)
İçi için isteğe göre peynir maydanoz karışımı. Kafanıza göre koyun ben içi bol sefiyom.
Şimdi, yımırta akını, yogırtı, toz mayayı, duzu, yağı ve unu koyup karıştırıyoz. Meme kıvamına gelince hamur, üzerine nemli bir bez ördüp yarım saat mayalanmaya bırakıyos. Yarın saat sonra alıyoz hamuru ceviz kadar yuvarlayıp bastırıyos, sonra içini doldurup kapatıyos. Yanlız kapatırken kibar olmayın ben oldum Şekil-1 de görüydüğü gibi açıldı fırında. hepsini yaptıktan sonra depsiyi yağlıyoruz ve diziyorus. Üzerine ilk akından ayırdığımız sarı vardı ya onu yaptığımız poğaçların üzerine sürüyos fırça ile bunun üzerinede çörük otu döküyos acık, çörek otuda olur. Ahanda tamam veriyoz fırına, pişince alıyoruz. Ben saat tutmuyorum kafama göre yapıyorum ama 20 dk içinde oluyor.

Soruçta böyle bişi çıkıyor ortaya. Afiyet olsun
Burcuk Hanım pizza istiyorum ayak yapmayın baana hiç yemem bu saatten sonra. :) Afiyet olsun sanada çörekçim benim...